joi, 4 septembrie 2008

Femeia din parc

Stateam ieri in parc asteptand sa apara , si cum intarzia am inceput sa ma delectez cu 'statuile vii' din jurul meu. Mi-a atras atentia o femeie de vreo 30 de ani, cu o tigara in mana..Privea in gol. Picior peste picor, cu spatele drept, cu parul oarecum ciufulit si totodata aranjat..privea in gol si am observat : era mica, dar lucea - o lacrima.
Nu era o femeie frumoasa, dar nici urata..in afara de o alunita mare deasupra sprancenei drepte, avea totusi trasaturi finute la fata.
Nu ma pricep eu la tigari, dar parca tigara ei crea prea mult fum pentru nimic..ma intrebam cat de repede are sa o termine, ba chiar m-am si uitat la ceas..si tot n-a terminat-o ..caci a aruncat-o mai repede decat ii era dat si a calcat-o suav cu piciorul..ah, ce piciorus de gazela avea..atunci am remarcat cat era de slaba si ..pielea ei atat de alba.
Si-a scos mobilul din poseta si s-a uitat la el indelung..atunci si-a dus si mana la obraz de si-a sters lacrima..nu mai lucea. Era trista cand si-a intros privirile spre directia mea, ah, cat era de trista.
A pus cuminte mobilul la loc in poseta , s-a ridicat incet si a pornit spre iesirea din parc..am vrut s-o strig, dar iar, as fi fost luata de nebuna..si eu asteptam pe cineva..
Peste o jumatate de ora a aparut, am stat la un pahar de vorba si apoi m-am indreptat spre casa. Nu puteam nici cum sa imi scot din minte tigara..prea mult fum pentru nimic, dar nici lacrima : atat de tare stralucea!
O caut din priviri tot drumul spre casa, dar bineinteles ca hazardul nu isi are loc atunci cand ti-l doresti. Adorm si o visez (obisnuiesc sa imi continui in somn ziua)..ma trezesc trista si ma uit in oglinda din baie : aceeasi privire pierduta pe care o avea femeia din parc.
Mai bine eram nebuna si alergam dupa ea atunci cand am avut ocazia..acum ma chinuie gandul ca e undeva singura, intr-o casa pustie, gandindu-se ca nimeni nu o cauta.
Ma simt groaznic si stiu ca sunt vinovata, da , eu..care puteam atunci sa o fac sa zambeasca..stiu ca pot mereu sa fac asta, e ceva din mine.
Eu chemam si asteptam ..ea nu chema dar astepta ..si am vazut eu asta...dar nu am facut nimic.

2 comentarii:

  1. sunt multe astfel de statui vii . În multe parcuri şi în alte zone . Mi-ai trezit amintiri . Trebuie să merg în parc şi să privesc statuile vii ..

    RăspundețiȘtergere
  2. Asa sa faci..mai ales daca ti-am trezit amintiri..e clar..te atrag si pe tine.

    RăspundețiȘtergere