duminică, 26 octombrie 2008

Williams Robbie .. da cartile pe fata

Intotdeauna l-am apreciat pe Robbie Williams desi am fost condamnata de multi ca aprob un betiv, un curvar si un drogat.
O fi, cine sunt eu sa spun ca e sau ca nu e asa?..o fi, dar asta e cu totul alta mancare de peste.
Eu nu il admir pentru felul in care isi tine tigara sau isi duce paharul la gura, nici pentru hainele pe care le poarta, nici pentru scandalurile pe care le provoaca.
Asa cum o fi..un porc, un arogant, un extravagant pervers si mai gasiti-i si voi apelative, ci eu il admir pentru cum se exprima..pentru felul in care scoate fara sa stea pe ganduri - atat angelicul cat si demonicul din toata fiinta sa. Da, acest om are puterea si probabil vointa sa isi etaleze toate visele, fanteziile, nemultumirile, rabufnarile, lucrururile care ii plac si displac, invidiile, iubirile, minciunile mizeria, lumina ..tot.

Ma insel? Probabil..dar invatati o data si pentru totdeauna ca adevarul poate iesi pana si din minciouna, de mai mute ori fiind mai aproape de realitate cand minti, decat cand te straduiesti sa fii sincer. Sau cinceritatea e atat de usoara intr-o minte are se teme de constiinta si de dezaprobul privirilor din jur?

E tatuat, sustine sus si tare ca isi uraste mama, revolta religiile si politica - fiind nu un revolutionar, ci un artist sfidator.
Chiar singur spune : 'I will sing and Hollyood will listen' ,,si asa si e! Doamne, iti sfideaza toata mandria de om, dar indrazneste numai sa asculti ce are de spus..si vino apoi sa-mi spui ca acest om e un nimic, un frustrat, o jigodie si atat. Am sa ti-o spun franc in fata : te regasesti in el.
Da, si eu ma regasesc in ce spune si simte de multe ori, si nu pentru ca m-ar provoca sa simt ce site el ci pentru ca atat de bine cunosc 'versurile' incat nu am cum sa le reneg ca facand parte din mine.
Ironia cea mai mare a sortii - o spun si o repet - consta in faptul ca desi ca si caractere ne deosebim atat de mult, in esenta suntem facuti dina celasi aluat..intampinam aceleasi neputinte : foame, sete, dureri de masele, dezamagiri, ipocrizii (proprii si environmentale), vise, teama..etc etc..
CE ne deosebeste e doar ce ALEGEM sau, ce alegem in fond e ceea ce ne deosebeste.
O fi acelasi lucru? Ia meditati putin..

Ori, Robbie, care se exprima atat de liber pe scena..se daruieste atat de 'total' si de nonsalant oricui vrea sa il asculte, acest Williams care apare atat ca n inger cat si ca un demon..deschide o fereastra spre ESENTA umana..spre noi..da, spre mine, spre tine..spre noi.
De aceea il apreciez si admir eu pe Williams Robbie, pentru ca pune cartile pe masa si ne da o sansa sa ne oprim din cotidianul nostru prafuit..si macar pentru cateva clipe - sa ne amintim de noi, de libertatea de a fi ceea ce suntem spre repurificarea unicitatii noastre..si mai spune el foarte multe si foarte frumoase ', si foarte etice totodata - dar ca sa il auzi, prietene, trebuie sa te debarasezi la extrema de mandrie, prejudecata, teama de esec si..ipocrizie fata de propria-ti suflare.

Inchei prin a il cita pe copilul Robbie de aici : -- > http://www.lyricsdownload.com/robbie-williams-don-t-fight-the-feeling-relax-lyrics.htmlOh child the knots are in your back
'cause you've been holding on
I can feel you when you're reaching out


I'll talk you through memories
Just keep breathing with me
It's time to hold my hand
And walk into the revolution


When there's no one to touch
And yuo've been thinking too much
You only hurt yourself
When it's all about retribution

.................................................................Make friends with your past
Then you can leave it at last
It's time to find yourself
Walking with the revolution


When you can keep on keeping onand
Everything you keep upon is all but gone
Everybody hurts sometimes
bat love shines on and on and


Time and tide's on your side
There's no need to hide
I feel your pain
Don't talk to me about evolution
A million miles with one step
You'll find yourself yet
When you're alking with the revolution

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu