sâmbătă, 13 iunie 2009

Pe aceasta cruce cresc flori..

Pe marginea prapastiei se aseza asa cum se aseza adineauri in banca facultatii.
Cerul ardea un amurg sublim si inspaimantator totodata. Parca era rupt din povestile nemuritoare si avea sa nasca in curand un balaur cu aripi de foc si gheare de cremene.
Prin fata ii strafulgera firul unui film:

- De cate ori sa iti repet ca nu te mai vreau? Nu te mai iubesc. Nu mai insemni nimic pentru mine.
Isi aprinse o tigara si se aseza pe canapea. Lua ziarul in mana stanga si incepu sa citeasca cu voce tare:
'In decursul zilei de maine ziua se anunta frumoasa in toata tara. Cerul va fi senin si pe alcuri vor fi cativa nori. Doar in sud se anunta spre seara averse de ploaie.'
-Foarte frumos. Raspunse o voce de femeie a carei silueta era ascunsa de penumbra dinspre usa. Eu sunt sudul. Iar aversa mea de ploaie va fi moartea. Tu, ramai cerule senin!
Fara a fi miscat in vreun fel de cele auzie, barbatul continua:
'In seara precedenta, orele 17, a avut loc un incendiu pe strada Florilor, cartierul Rozelor din municipiul Bucuresti. S-a lasat cu 2 victime : un barbat de 30 de ani si o femeie in jur de 20. Chipul femeii este imposibil de recunoscut, dar asupra ei s-au gasit ateva acte de identitate. Nu se cunosc inca cauzele , politia fiind in continua cercetare'.
-Ha! De-ar sti ei ca tu esti incediul si acum pozezi in victima ca sa nu fii prins. De-ar sti ei ca eu sunt femeia care inainte de a inflori s-a ofilit. De-ar sti ei crima pe care urmeaza sa o faci..te-ar baga pe log dupa gratii!
-Esti o nebuna. La concluzia asta am ajuns.
Barbatul se ridica solemn de pe canapea si deschise fereastra.
-E cazul sa mai intre si o farama de aer aici. Imi poluezi toata incaperea.
Femeia aseza cu atentie o scrisoare pe marginea mesei, puse cat putu de atent cheile langa hartie si disparu pe usa in noapte.
In urma ei se auzi o voce de un sarcasm si calm cutremurator:
'Data viitoare cand vii, sa faci bine sa vii intr-un cosciug pe care sa creasca flori.'


Scoase o tigara din buzunar si o aprinse cu bricheta care deja incepu sa ii joace feste.
-De ce nu a asculti cand vorbesc cu tine? Lasa naibii tigara aia!
Barbatul isi aprinse in final tigara si acum se aseza cu calm ci impacat pe canapea, fara a arata catusi de putin interes la vorbele care ii erau adresate.
-Tu nu intelegi ca ma ucizi incet cu tacerea asta? Nu pot ghici ce e in mintea ta!
Barbatul lua ziarul in mana stanga si incepu sa citeasca:
'In seara precedenta, orele 17, s-a aruncat o femeie de 25 de ani in prapastia Agura de la marginea orasului. A lasat in urma ei o scrisoare anonima pe un scaun pe care l-a legat de un copac, posibil ca sa atrag aatentia. In scrisoare isi preciza varsta , ora sinuciderii si o ultima dorinta.Ultima dorinta a tinerei suna in felul urmator : 'Rog ca in locul in care am lasat scrisoarea, sa se implante o cruce pe care sa scrie 'Pe aceasta cruce cresc flori'.
Motivul suicidului nu l-a dezvaluit, politia e in continua cercetare'

Un comentariu:

  1. http://szmu-peoplebutterfly.blogspot.com/2009/06/uneori-simtim-atunci-cand-se-aproprie.html

    am inceput asa usor sa iti citesc din nuvele... sunt foarte frumoase. as fi in stare sa le scot la imprimanta si sa le iau cu mine sa le citesc cand am plicitsesc sau cand pur si simplu, caut ceva de citit. chiar imi plac( si spun asta, cand eu sunt destul de mofturoasa la ce citesc, desi citesc mult)

    RăspundețiȘtergere