vineri, 11 septembrie 2009

..Cand ce e 'nimic' pentru altii, e 'mult' pentru tine

Sa nu lasi pe nimeni sa te acuze
ca ai ales sa inchizi o usa
cand altii ti-au deschis ferestrele.
Sa nu lasi pe nimeni sa te acuze
ca ai ales sa iti asculti inima
si sa o urmezi fara regrete.
Sa nu lasi pe nimeni sa te acuze
ca nu ti-ai regasit locul in prag
si ai ales sa ramai suspendat..intre usi si ferestre.

.....................................................


Sa nu lasi pe nimeni sa te acuze
ca ai ales nimic
cand nimicul pentru altii era mult.

Prietene drag, cel mai greu pas, dar si cel mai frumos totodata, il afecm atunci cand dam de rascruce.
In mijlocul ei e chiar bine. Stand suspendat in timp, nu risti nimic. Sau mai bine zis-aparent nu risti nimic. E atat de bine sa ai o echilaterala partiala. E atat de reconfortant sa poti vedea de asemeni ce iti ofera 'dreapta' si 'stanga'. Te atrag. Ar fi inuman ca cel putin pentru cateva fractiuni de secunde, repetate, sa nu le vrei pe amandoua. Ar fi inuman..si sa fii uman, e singura cale pe care poti sa o iei. Sa alegi nu pentru ca asta iti doresti, una din doua..ci pentru ca ai constrangerea sa alegi doar 'dreapta'..sau doar 'stanga'. Asa e viata. Poti comenta, te poti revolta..dar nu le poti avea pe amandoua.
Si neuitand de aparenta, revenim la timp. Nimic nu se pierde..totul se transforma. Imbatranim. Sau mai bine zis - imbatranim timpul. Majoritatea aleg acest 'timp' ca fiind un dusman. Iti doresc ca tu sa il alegi ca prieten.
In fond, pe cata importanta ii dai, pe atat de mult iluzia neputintei te va napadi. De ce? Pentru ca..si te rog fii foarte atent la ce am sa iti spun,...pentru ca timpul in fond poate fi doar o unealta. Unealta ta.

Din momentul in care vei alege o 'stanga'..sau o 'dreapta'..fii constient de pe acum ca cealalta parte, la care renunti prin constrangere in defavoarea celei alese..cealalta parte isi va pierde treptat orizontul in viata ta. Vei realiza ca acolo unde ai fost odata, nu te mai poti intoarce. Nu putem repurifica ce am ales sa lasam de buna voie si nesiliti de nimeni. Cand ai fost constient ca te afli intr-o rascruce - nu mai ai nici o scuza. Alegi constient. Ai liberul albitru ca si drept de
necontestat. Nici timpul, nici cei din jur...nici chiar tu insuti nu o sa mai poti contesta vreodata acest fapt.

Te sperie. In fond, in punctul de mijloc ai vedere egala atat spre 'dreapta' cat si spre 'stanga'.
Dar totodata, nu ai vederea totala spre nici o parte. In punctul de mijloc, referindu-ne strict la rascruce - nu ai sa poti fi niciodata cu sufletul impacat? De ce?..hmm..esti sigur ca vrei sa iti raspund la aceasta intrebare?
Citeste iar versurile si vei intelege. ..Ce e nimic pentru altii, poate fi mult pentru tine. Si mereu CEVA e 'mult' pentru tine, dragul meu. Asa este viata. Esti constrans sa ai in tine dorinta de un 'mult'. Tinzi sa vrei totul de undeva. Dar nu vei stii niciodata daca pasesti sau nu acolo unde iti imaginezi ca o faci. Nu poti insa paria cu viata. Nu poti paria cu Dumnezeu. Poti insa sa iti lasi
destinul in increderea ca cineva de sus te iubeste, si acolo unde tu nu vei avea intelepciunea sa razbesti, te va ajuta El sa o faci. Te va ingriji, asa cum un parinte isi ingrijeste copilul cand e bolnav.

Aceste fiind spuse, vreau doar sa mai adaug un lucru din partea mea..si totodata sa te trag anticipat de ureche..si asta, doar pentru ca esti prietenul meu drag.

1. Indiferent de calea pe care o vei alege, te voi sustine neconditionat.
2. Nu uita ca, asaa cum tu ai dreptul de liber albitru, la fel il au si ceilalti. Toti. Sa nu ii acuzi niciodata pe cei care vor alege sa se indeparteze de noul tau drum ales.

Hai, zambeste. E greu in viata cand ai de ales. Dar e istoria TA.

3 comentarii:

 1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
 2. " In fond, in punctul de mijloc ai vedere egala atat spre 'dreapta' cat si spre 'stanga'."

  Degeaba ai vedere , fiindca nu patrunzi cu adevarat, nici in dreapta, nici in stanga. Trebuie sa alegi rational,si sa nu pierzi prea mult in mijlocul rascrucii.S-ar putea sa se inopteze si sa nu mai vezi niciunul din cele doua drumuri.

  RăspundețiȘtergere
 3. pai da, de aceea nu se poate sta acolo mult..in noi sta foamea de TOT..precum am si scris mai apoi..dupa doi pasi.

  RăspundețiȘtergere