vineri, 14 ianuarie 2011

Pietre albe, pietre negre

Hai, afara ploua e drept, dar macar s-a ridicat ceata. Iti amintesti durerile ingrozitoare de acum trei zile? Celebreaza faptul ca acum nu le mai simti.
Ti-e dor, stiu...uneori ne da tarcoale neincrederea ...dar cum poti trai stiind ca dupa moarte nu mai exista nimic?

Paudurea inca doarme, paseste tiptil
Sa nu scuturi dorul de frunze
Vals in lumina, inchide ochii
E ianuarie devreme, va fi ianuarie tarziu..


Mai mult ca orice pe lume, acum ti-e dor. Ai tu un dar aparte sa te legi de datele fictive ale calendarului. Ianuarie care a fost nu va mai fi..chiar daca probabil, memoria atavica e dublata de acelasi peisaj mohorat, rece si umed. De ce nu ar fi acum martie? Sau august? ..iti amintesti cat de certata erai cu august?..oricum, aprilie va ramane mereu intunecata in sufletul tau. Vezi cat de alb e acum ianuarie?


again..In sanul tau m-am rupt, padure
M-ai mangaiat atunci?
Si erai verde, si erau stanci
S-a-nscriptionat in suflet.


Imagineaza-ti mai bine ca e prima zi. E prima zi, inainte si totodata, dupa. Sterge-o din calendar...a trecut lumile lor din momentul in care lacrima si-a sfarsit mangaierea...mai stii? Credeai ca daca nu ai sa le pastrezi langa sufletel, are sa iti dispara o parte din zambet...tu esti adunata din bune si rele dar nu trebuie sa-ti inchini timpul relel-or ce au fost? S-au dus. Si-au facut jocul si au cladit jumatatea de zambet. Acum poti sa le dezlipesti de la sufletel.

Oglinda de azi, priveste-o..cum curge
Cu pietre negre, cu pietre albe
Scoate pietrele negre din ape
Si ai sa vezi ca-i la fel, oglinda va curge...


Nu te lovi de iluzii..momentul in care reusesti sa pastrezi doar pietrele albe si doar pentru o clipa pasagera vor naste alte pietre albe..pentru mai tarziu.

Un comentariu:

 1. Buna Seara!
  Eu sunt Vlad, unul dintre membri Radio Whisper - un radio antimanele dedicat bloggerilor şi nu numai.
  Am găsit întâmplător blogul tău, am citit câteva articole şi nu am vrut să ies înainte să te felicit – mi-a plăcut mult ce am găsit aici. Am fost atras de subiectele interesante si de originalitatea articolelor. Felicitari ! Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doresti, poţi să ne recomanzi orice articol, iar noi îl vom promova.
  Ne-ar face plăcere să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.
  M-am gândit aşadar să vin cu o propunere:
  Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piese necenzurate. Avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă cât mai complexă de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că poate ai vrea sa ni te alături şi să colaborăm (binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place). Dorim de asemenea să îţi acordăm un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultatorilor noştri.
  Îti multumesc pentru timpul acordat, iar acum îti propun sa adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul asculta.whisper sau un e-mail, tot la asculta.whisper@yahoo.com, pentru a discuta mai multe.

  www.radiowhisper.com
  Multumesc,
  Cu stimă Vlad!

  RăspundețiȘtergere