marți, 22 martie 2011

STOP

Azi am sa vorbesc despre un subiect greu.
Despre droguri.
Despre contrabandisti, despre agresori si despre agresati.

Nu ma refer doar la drogurile propriu zise cum ar fi cocaina, heroina, si cele de cursa lunga- echivalente : bautura si sexul.
Ne cerem cu darzenie libertatea absoluta in fata destinului, a comunitatii in care train, a lui Dzeu, sau a zeilor..sau chiar, absurd dar real - al intamplarii.

Dar ce stim noi despre libertate?
Ce stim multi dintre noi despre adevarata lumina a libertatii.
Nu avem nevoie de mai mult decat avem nevoie pentru un suflet impacat. Nu avem nevoie de mai mult decat avem nevoie pentru a merge inainte cu sufletul usor.

Lupta nu o ducem nici cu Dzeu, nici cu Dracu', nici macar cu destinul. Lupta o ducem cu slabiciunile si drogurile noastre...direct, iar indirect - cu drogurile si slabiciunile altora.

Da, viciul este cel mai aprig invatator al nostru intr-o viata. Intre sticla de spirt si un betiv exista un talc si o poveste si o legatura pe care putini ajung sa o cunoasca macar pe sfert. Viciul probabil ca e cel mai sigur indicator al drumului pe care sa NU o iei. Dar desi e calea cea grea, poate deveni calea mortala, atat pentru tine cand si pentru cei din jurul tau - cand scapi fraiele.

Si de ce nu le-am scapa daca avem impresii ca singuri, fara nici un Dzeu, putem controla haosul?
Haosul din interior si exterior totodata.
Vai de noi si de necredinta noastra. Singuri ne vindem drogurilor!


Nu acuz abuzatii, ii inteleg pe abuzatori ca sunt bolnavi. Drogul odata ajuns la creier, il subjuga. De la un punct, singuri, complet singuri ('fara nici un Dzeu') nu mai putem face nimic. Nici ca si agresat, nici ca si agresor.
Agresatului inca poate ca ii e mai usor sa se exteriorizeze - pentru ca e capabil sa faca diferenta intre ce e 'normal' pt el, si ce nu.
Dar agresorul? - ...ramane in bezna si se afunda tot mai adanc.

E un cerc vicios - agresatul daca clacheaza - poate si devine agresor in multe cazuri. Devenind agresor, agreseaza si cade si el in bezna.


Unde se poate rupe totusi acest cerc?

Focul se stinge mai usor cand nu e intretinut. Sau, cand e mai greu sa fie intretinut, cresc sansele sa se renunte pe undeva mai usor de la el. Caracterul agresorului nu e doar puternic, deseori are multe slabiciuni si temeri. Desoeori e unul nematurizat si prin urmare las, sau usor de speriat odata gasit in vizuina tenebrelor lui ascunse.

De unde sa rupem lantul prin urmare, nu intr-un mod ideal, ci cat se poate de practic?


...de la traficant!

Nu uita, ca e vorba de alcool, ca e vorba de dorguri, ca e vorba de industria de carne vie, pornografie, tehnici sado-masochiste....ca e vorba de instigarea la ura, la minciuna, la falsitate, la fete ascunse...ca e vorba de tine, de fratele tau, de pietenul tau din copilarie pe care il cunosti sau de copilul prietenului din copilarie pe care l-ai recunoaste prea tarziu...ca e vorba de durere fizica, ca e vorba de durere psihica.
Nu uita.
Nu ceda.
Cere ajutor.
Refuza sa devii traficant.
Refuza sa ramai un sclav.


Spune STOP traficului de hrana a slabicunilor!
Spune STOP lupului din noi!

6 comentarii:

 1. bubulino abordezi problema gresit desi ai intentii bune :) da las ca o sa iti scriu mail cand am timp cum e de fapt in mod practic cu esenta umana ... e una foarte personala ...

  RăspundețiȘtergere
 2. ce ma bucur ca suntem atat de diferite .. ani de zile vroiam sa fiu ca tine acum sunt eu :) si tu esti tu ... fiecare cu frumusetea ei

  RăspundețiȘtergere
 3. http://www.youtube.com/watch?v=ev2duJejO3o&feature=player_embedded#at=244

  RăspundețiȘtergere
 4. Poluarea planetei? ”este doar o reflectare externa a poluarii psihice interioare: a milioane de indivizi inconstienti, care nu-si asuma responsabilitatea pentru spatiul lor interior.”

  RăspundețiȘtergere
 5. hm...foarte interesant sa stii..chiar e interesant cum pui problema.
  Am sa rumeg putin la ea si am sa vin cu un raspuns.

  el zorabb

  RăspundețiȘtergere
 6. Eu am invaat un lucru : unii sau nscut in anumite momente sa se ajute singuri, pe cand altii in acele momente s-au nasut sa fie ajutati..

  ..atfel, ce rost NOI, daca EI..?

  RăspundețiȘtergere