marți, 24 septembrie 2013

Vant, avant si schimbare?

Tot aud in stanga si in dreapta cum ca in vant pluteste un fel de schimbare, incepand cu tineretul din ziua de azi.
Eu de acum 10 ani speram si insistam ca tinerii se vor destepta, vor incepe sa puna iar pret pe valori
(dupa ce vor intelege ce inseamna 'valoarea' in viata unui om).
Ca si majoritatea, urmaresc cat pot de indeaproape miscarea 'Rosia Montana', caci este cu adevarat o miscare majora, comparand-o cu micile schimbari care au indraznit sa isi ridice in aer capusorul din cand in cand, in ultimii...spuneti voi, cati amar de ani.
Da, aud in stanga si in dreapta tot mai des cum ca romanii incep sa se trezeasca la..valori. Cum ca tinerii incep sa fie scarbiti de mediocritati si pitzipoanceala. Cum ca politica din ziua de azi, care de altfel lipseste cu desavarsire, incepe sa tradeze broboane de sudoare pe frunte .De culoare rosu si verde. Sper la adevarate siroaie de o multitudine de culori.

M-am intrebat totusi, de unde pana unde aceste mici firicele de schimbari..in aer?
Nu poate fi nici de la faptul ca parintii lucreaza mai mult si stau cu ai lor copii mai putin. Nu se poate trage nici de la faptul ca profesorii tineri sunt tot la fel de prost platiti si posibil- si la fel de prost-motivati. Nu cred ca se trage nici de la rafturile prafuite din biblioteca bunicilor si nici de la modelele prezentate de media ca adevarati laureati in ale vietii.
Rusine voua din nou, scriitoride barfe si reporteri de 2 bani ce sunteti.

Prin urmare am ajuns la o concluzie : - tinerii citesc din nou.
E drept ca nu citesc romane de mari autori, dar citesc bloguri, jurnale pertinente, forumuri.
Oricine poate sa scrie, dar nu multi reusesc sa mentina interesul cu scrisul, folosind expresii, idei si iesiri de genul celor de la CANCOANE, Pakatone, WOWshit si alte
bazaconii din aceeasi categorie si nimic altceva.
Probabil ca tinerii din ziua de azi au inceput sa aiba pareri proprii si sa invete sa argumenteze valoarea pe care si-o asuma. Ah, da.
Si sa lupte pentru ea.

Doamne ajuta!
 

Un comentariu: