luni, 28 iulie 2014

Ce ti-e si cu viata asta?

Ce ti-e si cu viata asta?
Cand nu te plictisesti, obosesti
Iar cand nu obosesti, te plictisesti.
Ce ti-e si cu viata asta?
Ti-ai dori sa lasi ceva in urma ta
Dar nu stii cum si cat si de unde
sa incepi.

Iar ziua e scurta
Cand dormi, viata e prea scurta.
Cand nu dormi, noaptea e prea lunga
si plina de angoase, de dor
De multe regrete.
Si nu stii de unde sa incepi
sa te aduni.

Ce ti-e si cu viata asta?
Te nasti, mori, renasti
Ca sa mori si sa te nasti iar si iar
Si iar si iar sa tot renasti.
Fara sa stii de unde sa incepi
sa mori.

2 comentarii:

 1. Fie ca Dumnezeu sa iti trimita ingerii mereu alaturi de tine

  RăspundețiȘtergere
 2. Rugăciune pentru un binefăcător

  Dumnezeule al dragostei, Ție îți sunt dator a-Ți mulțumi pentru dulcele simțământ al dragostei și ocrotirii de care mă bucur. O, Cel ce ești Izvorul tuturor bunătăților, revarsă binecuvântarea și binefacerile Tale peste acela pe care inima mea îl / o cinstește și iubește. Pe robul Tău / roabă Ta , apără-l / apăr-o de toate primejdiile ce înconjoară viața muritorilor pe pământ. Fă să răsară asupra lui totdeauna un soare strălucitor, să risipească norii grijilor și suferințelor. Umple inima lui de bucuria mântuirii Tale. Povățuiește pașii lui în căi drepte, în căile mântuirii și fericirii.

  Nu lăsa ca apăsătoarele suferințe să-i înnoreze fruntea și să-i amărască inima. Nefericirile lui să nu facă a pogorî lacrimi și ochii lui și inima lui să nu fie jertfă întristărilor. Fă ca fiecare din zilele lui să fie o frumoasă zi de primăvară și viața lui să se asemene unui riu limpede și lin, ce curge prin grădini înverzite și printre flori. Iar dacă va fi amenințat de nefericire, fii apărătorul și ocrotitorul lui, precum el este apărătorul meu. Ori în ce parte va merge sau se va afla, umbreste-l cu bunătatea și apărarea Ta.

  Dă-i, Dumnezeul meu, toate plăcerile și toate bucuriile iertate muritorilor care păzesc poruncile tale și fac bine aproapelui lor. Îngerul Tău cel bun să-l însoțească și să-l păzească în toată viața lui; și după o viață lungă, plină de binefaceri și fapte bune, să se învrednicească a dobândi bunătățile cele fără de sfârșit, gătite pentru toți cei ce lucrează virtutea. Amin.

  RăspundețiȘtergere