marți, 7 februarie 2017

Libertatea e mult mai scumpa de atat

Imi las si eu ideea pe fondul evenimentelor.

Ca sa fii liber, trebuie sa fii pregatit sa ramai singur de cate ori este nevoie.

Noi suferim din cauza cetatenilor care nu isi asuma responsabilitatea de a lupta pentru tara noastra -bunici, parinti, vecini, amici, colegi, frati. Ei ne critica, dar, asa cum multi nu au votat, acum raman in case - raman miserupisti. Numai daca suntem 100% onesti si ne taxam intre noi putem sa ajungem la un consens real, nebazat pe violenta sau manipulare.

Multi il critica pe Iohannis ca nu vine cu solutii. Dar el ne intreaba pe NOI un lucru esential:

,,Ce fel de natiune vrem sa fim?''

- Mama, ma doare ca nu esti aici, cu mine, sa ma sustii sa lupt pentru un viitor.
-Tata, seful meu ma priveste de sus si ma preseaza sa incalc legea, pentru ca ,,asa se face si asa merg lucrurile in Romania''
- Bunico, imi spuneai povesti despre o lume mai buna. Acum simt ca SI TU participi la distrugerea lumii frumoase pe care m-ai invatat sa o visez
- Amice, imi esti drag, avem un trecut impreuna , dar GREU ma mai pot uita in ochii tai
- Vecine, ai dreptul legal sa nu mergi la vot, dar daca nimeni nu ar merge - CE democratie ar mai fi? Voi stati in democratie PE SPATELE nostru.
- Frate, tu dai mita ca sa iti tii afacerea pe rol, dar de ce nu lupti sa nu mai fii nevoit sa faci asta? A ajuns sa iti placa si sa te multumesti sa intretii coruptia?
- Prietene, spui ca ai anulat votul pt ca esti impotriva sistemului - dar unde e ALTERNATIVA? Solutii nu ai, doar dezamagiri si critici?

Zi de zi. Acasa, la munca, in vacanta, in strada.
 Sa lasam masca jos. Sa dezbatem. Sa aratam obrazul, chiar daca riscam sa fim evitati. Nu trebuie sa fim agresivi, nici poluanti pentru ceilalti. Dar DE FIECARE data cand vine vorba, sa ne amintim de #Rezist si sa spunem lucrurilor pe nume.
Sa nu mai inchidem ochii, sa nu mai tacem.

Cerem psdului sa isi faca ordine din interior.
Dar noi cand incepem sa o facem cu adevarat?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu