joi, 10 august 2017

Despre mimetica si dezvoltare personala

De fiecare data cand am ocazia, taxez aceasta industrie de dezvoltare personala, care a inceput de ceva vreme sa ia amploare si la noi in tara.
Nu prea am chef sa stau sa dezvolt foarte mult acest subiect, doamne fereste sa ii mai fac si eu reclama, asa, negativa, cum o fi. Se gaseste, bineinteles, o modalitate prin care sa profite industria si de acest aspect. Critica, chipurile, le da valoare.

Bullshit!

Bullshit!

Exact bullshit ingurcitam noi de la aceste programe de dezvoltari personale ce promit efecte peste noapte, sar etape firesti ca Superman (zic ei) si forteaza procesul schimbarii atat de complex al naturii umane.

Nu, nu.
Va spun eu ce fac.
Forteaza, da. Forteaza in asa fel incat sa incurajeze si sa sustina mimetismul.


Un lider adevarat este un lider adevarat, nu mimeaza a fi un lider adevarat postand citate interesante din cartile pe care nu le-a citit niciodata, imbracandu-se la 4 ace dupa ultimele reviste la moda, exersand priviri feroce dimineata in oglinda, memorand programe de leadership cu logica pe care o intelege pe jumatate, cocosindu-se din piept si din principiul limbajului corpului controlat, exersat, reflex-at.
Un lider adevarat are la baza calitati native in proportie de 90%. Si mai are cultura.
Exact.
Repetati dupa mine.
CULTURA.

Iar cultura nu se naste peste noapte intr-un mod miraculos si super-alien-oid.
Cultura se construieste prin munca, transpiratie, experienta, TIMP.


Caci altfel ne ajung lideri copii de 20 de ani.
Wait, chiar asa se si intampla in zilele noastre.
Si nici macar nu este problema ca sunt lideri, problema consta in faptul ca sunt lideri peste mai mult decat le ajunge plapuma.

Eh, na, vor spune unii. Gandire de babaciune, impotriva progresului si elanului tineresc. Nu ar mai functiona lucrurile, daca ar fi chiar asa de ,,batut in cap'' sistemul.

Pai si cine va spune ca functioneaza? De ce credeti ca se ajunge la intelegeri intre partile concurente (un fel de monopol prin inhaiteala circumstantiala, as spune), licitatii vandute, spionaje de tot felul (exemplific aici pe cel din industria tehnologica), anihilare companie prin interior - la comanda, monopol in sine, reclama agresiva - si mai spuneti voi ???!!

Va spun eu de ce.
Pentru ca asa, firesc, natural, logic si ce mai vreti voi - NU functioneste.

O zi cu spor va doresc. Spor in a demasca franc liderii fara capatai. Pestele de la cap se impute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu